Právě si prohlížíte Úklid po psovi

Úklid po psovi

  • Autor příspěvku
  • Rubriky příspěvkuBLOG / Psí poradna

Pořídili jste si pejska a nestačíte se divit, kolik chlupů a bláta máte doma? V tomto článku Vám dáme pár tipů, jak si úklid po psovi zjednodušit. 

Pejsci jsou na čich velmi citliví, a proto bychom měli volit na úklid takové přípravky, aby jim příliš nevadily. Vám sice může vonět přípravek s vůní pomeranče nebo levandule, ale pro vašeho pejska to může být velmi silný zápach. Některé přípravky mohou u pejsků a koček vyvolat alergii a kožní potíže, takže přípravky volte velmi rozvážně. 

Obsah

Čím začít? 

Začínat bychom měli takovým tím klasickým úklidem, vysát, vytřít, vyčistit gauč a vyměnit povlečení po válení nebo dát na gauč a postel deky, na které pejsek může a nebudete mít všude chlupy. 

Za nás je základem vyměnit velký, těžký vysavač za ruční tyčový, nebo robotický. Ušetří vám to mnoho práce a na takové ty „rychlovky“ to jsou ideální pomocníci. Můžete si vybrat vysavač i s variantou s vytíráním, která vám úklid usnadní ještě více. 

Pokud se vašemu pejskovi stane menší „nehoda“ a počůrá se, vykadí nebo pozvrací, což se občas stane, můžete použít náš Odstraňovač skvrn a zápachu. Který obsahuje složky odstraňující zápach, místo aby ho pouze maskovaly a je vhodný na plasty, dlaždice, sklo a lakované dřevo.

Pokud se pejskovi stane „nehoda“ na gauči, křesle nebo posteli, můžete použít náš Čistič koberců a čalounění. Kartáčový nástavec usnadňuje použití na površích, jako jsou koberce, čalounění a textilie pro domácí zvířata. Přípravek je s s recepturou čištěním aktivního kyslíku – Oxi-power pro účinné čištění. Spolehlivě odstraňuje nepříjemné pachy a skvrny jako např. moč, výkaly a zvratky z textilií. Pokud chcete zkusit čistě přírodní přípravek, nasypte na poškozené místo sodu na pečení, která je skvělá na odstranění a neutralizaci pachů, nechte působit 20 minut a poté z koberce vysajte vysavačem.

Pokud chcete těmto „nehodám“ zkusit předejít, můžete použít pleny na podlahu a malého pejska na ně naučit. Pejsek ve vaši nepřítomnosti na plenu udělá loužičku, plena ji vsaje a vy budete mít o úklid méně. Tyto pleny se hodně doporučují u malých plemen, která jsou náchylná na zimu, díky plenám mohou chodit na toaletu doma a nemusíte s nimi v zimě večer chodit ven. Nebo u štěňátek, kteří ještě moč neumí tolik ovládat ale místo učení na noviny, je můžete učit na pleny. 

Fleky od slin? Nevěšte hlavu, máme pro vás tip na skvělý přírodní přípravek, který naprosto spolehlivě odstraní stopy slin z nábytku, zdí, podlah, oken a stropů. Horká voda s octem. Vše smíchejte v poměru 1:1 a můžete začít utírat.

Na čištění pejskových misek doporučujeme klasický přípravek na nádobí, nejlépe je odmastí. Jenom je nutné misku velmi dobře opláchnout! 

Pokud máte hodně chlupů také na oblečení je skvělým pomocníkem Kartáč na odstranění chlupů z oděvu nebo máte chlupy na zadní straně křesla, gauči, židlích, které nejdou vysát, je skvělým a námi osvědčeným pomocníkem Váleček na odstranění chlupů z textilu. 

Pokud kupujete pejskovi pelíšek, doporučujeme koupit takový, který má snímatelný potah a můžete ho snadno vyprat v pračce. 

Úklid po psovi

Pravidelný úklid po psovi je základ

Pokud si potrpíte na čistou domácnost, každodenní úklid bude nutností. Věříme, že vám naše tipy úklid usnadní a bude to pro vás záležitost na pár desítek minut. Pravidelným úklidem se vyhnete chomáčům chlupů v rozích, nepříjemného zápachu stylem „smrdí tady pes“, v horším případě zmoklý pes. 🙂 Zvířátka chodí ven a dovnitř a není v našich silách jim po každé procházce 100% vytřít ručníkem nebo hadrem všechen bordel. To k zvířátkům prostě patří. 🙂 

Pokud se s námi budete chtít poradit, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím chatu na našem e-shopu www.bafoo.cz nebo přes e-mailovou adresu info@bafoo.cz
Líbil se Vám článek „Úklid po psovi“. Máme pro Vás další články v naší Psí poradně. Zajímají vás plemena psů? Pak navštivte náš psí atlas, který postupně rozšiřujeme.