Právě si prohlížíte Venčení psa za tmy

Venčení psa za tmy

  • Autor příspěvku
  • Rubriky příspěvkuBLOG / Psí poradna

Podzim a zima jsou období, kdy venčíme psa za tmy už i odpoledne nebo brzy ráno. Jak se na tuto dobu nachystat, abychom pejsky snadno viděli a neztratili se nám, to vám poradíme v tomto článku. 

Venčení psa za tmy

Brzy se stmívá a pozdě rozednívá a naši pejsci ještě musí chodit jak brzy ráno před prací, nebo odpoledne minimálně jednou, dvakrát na procházku. Co pořídit, abychom měli o našich bafanech přehled a aby byl viditelný i pro ostatní chodce a řidiče?

Výhody svítících a reflexních doplňků

  • Vysoká viditelnost pejska a majitele ve tmě, v mlze a dalších podmínkách.
  • Zvyšují bezpečnost pejska a majitele v šeru, ve tmě, v mlze, jste lépe vidět pro auta a cyklisty.
  • LED doplňky snadno nabijete pomocí USB kabelu.
  • Vhodné jak do města, tak do lesa. 
  • Vhodné do deště.

Svítící obojky

Svítící obojky jsou skvělým doplňkem ke klasickému obojku nebo postroji na večerní venčení. Obojek je opatřen led světýlky a ve tmě svítí nebo blikají na velkou vzdálenost a vy tak vašeho pejska krásně uvidíte. Velkou výhodou je, že se většina obojků dá dobíjet přes USB kabel a jeho výdrž je veliká. Světlo pejska neoslňuje, takže se nemusíte bát, že by to pejskovi nějak škodilo. 

Světýlka a blikající přívesky

Na váš stávající obojek můžete pořídit také blikající přívesek nebo světýlko. Díky karabině, kterou přívesek obsahuje, ho snadno připevníte na oko obojku. Led světlo, které přívěsek nebo světýlko obsahuje bude jasně viditelné a každý pejska uvidí. 

Reflexní postroje

Reflexní postroje jsou obohaceny o reflexní prvky, které uvidí především řidiči, kteří by na pejska posvítili světly. 

Reflexní vodítka

Reflexní vodítka mají podobnou funkci jako reflexní postroje a obojky, jenom nejsou vidět na pejskovi ale po celé délce od vaši ruky, pokud na ně někdo zasvítí světly.

Použitím reflexního vodítka pro psy nezvyšujete jen bezpečnost vašeho pejska, ale i vaši. Hlavně při procházce při snížené viditelnosti jde o skvělou ochrannou pomůcku. Žádný řidič nebo cyklista vás nepřehlédne.

Bezpečnostní reflexní vesty

Bezpečnostní reflexní vesty, můžete použít jako vestu na obleček i na holé tělo při venčení psa za tmy. Vesty jsou reflexně žluté ve velké ploše a pejska tak uvidíte především, když na ně posvítíte světlem, takže i řidiči aut a cyklisti. 

Venčení psa za tmy

Reflexní oblečky

Reflexní oblečky obsahují reflexní prvky, díky kterým bude váš pejsek skvěle vidět především pro řidiče a cyklisty. Pejsek se díky oblečku také zahřeje a nepromokne. Jak správně vybrat obleček pro psa najdete v našem článku. 

Svítící hračky

Miluje váš pejsek míčky a jejich házení a chcete aby si při venčení psa za tmy mohl taky hrát? Na našem e-shopu máme také svítící míčky, díky kterým váš pejsek nebude ve hraní strádat ani za tmy. Míčky se aktivují úderem o zem nebo doma o podlahu. 

Zvukové obojky

Pokud chcete mít kromě reflexního a led zařízení ještě jinou pojistku, abyste při venčení psa za tmy lépe našli, najdete u nás také obojky se zvukovým signálem a obojky se světlem. 

Obojky většinou obsahují ještě vibrace a elektrický impulz, kterým svého pejska v případě rychlého úprku snáze přivoláte. Jak správně vybrat elektronický obojek, abyste věděli, jak ho používat a vašemu pejskovi jste neublížili, se dozvíte v našem článku. 

Vidět byste měli být i vy

Nejen pejsek, ale také vy byste měli být při procházce s pejskem označeni. Nedoporučujeme venčit ve tmě ve tmavém oblečení, snadno vás tak řidiči a cyklisti přehlédnou. Pořiďte si bundu, případně rukavice, čepici, kalhoty, s reflexními prvky, nebo reflexní náramky, případně reflexní vestu nebo světýlko. Ochráníte tím jak sebe, tak vašeho pejska. 

Pokud se s námi budete chtít poradit, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím chatu na našem e-shopu www.bafoo.cz nebo přes e-mailovou adresu info@bafoo.cz
 
Líbil se vám článek „Venčení psa za ty“? Máme pro vás další články v naší Psí poradně. Zajímají vás plemena psů? Pak navštivte náš psí atlas, který postupně rozšiřujeme.